11 april 2017 Rondreis Sri lanka Polonnaruwa 

Vanmorgen vroeg opgestaan want we werden om 8 uur opgehaald door Wasa voor een bezichtiging van Polonnaruwa. Dit is een oude stad waar ondanks de jarenlange burgeroorlog een magnifiek erfgoed aan boeddhistische kunst en architectuur bewaard is gebleven. 

Eerst gingen we het koninklijk paleis ( Vejayanta Pasada)  bezichtigen. Vroeger bestond het  uit 7 verdiepingen waar er nu nog maar 2 van over zijn. Het zou namelijk door brand verwoest zijn. Ook bekeken we de raadzaal van Parakrama Babu. Bij de ingang van deze raadzaal ligt een mooie maansteen. De Kumara Pokuma was het koninklijk bad. 

We gingen terug naar de auto om naar de tempel van Shiva nr. 1 te gaan. Deze tempel was waarschijnlijk gemaakt in de 13e eeuw en leek door de mooie gestapelde stenen wel een bouwsel van LEGO. 

Daarna bezochten Het terras van de reliekschrijn van de tand ( Dalada Maluwa). De Vatadage is een van de oudste en mooiste gebouwen van Polonnaruwa en herbergt de tand van Boeddha. Vier zittende boeddha’s kijken elk naar de vier windrichtingen. Ook de Gal Pota was mooi, het is een boek van 8.20 lang en 1.20 breed. 

We gingen weer een stukje met de auto naar de volgende bezienswaardigheid. We reden naar de Rankot Vihara. Deze dagoba is wel 55 meter hoog. De volgend was de Lankatilake, de muren van dit beeldenhuis zijn wel 16 meter hoog. De grote dagoba naast de Lankatilake draagt de naam Kiri Vihara, melkvihara, de muren zijn namelijk van melkwit pleisterwerk. 

De kerst op de taart van deze Tour was de Gal Vihara. Hier was een 14 meter lange liggende Boeddha en een staande Boeddha en een zittende Boeddha en een mediterende Boeddha. Indrukwekkend. 

Daarna hebben we nog het Lotusbad bezocht en het Tivanka Image House. Hier waren mooie fresco’s en weer verschillende Boeddha’s te bewonderen. 

Hierna zijn we naar een restaurant gegaan voor onze lunch. Een buffet met heerlijke soep en rijst met verschillende curry’s.   Wasa at niet met ons mee want hij vertelde dat hij dan ook de toeristenprijs moest betalen. We hebben wel afgesproken dat we aan de eind van de reis met z’n drieën gaan eten. 

Na de lunch hebben we een houtsnijwerk fabriekje en shop bekeken. Hier hebben we een mooi olifantje gekocht als aandenken van deze reis. Ook zijn we nog even naar de supermarkt gegaan voor wat inkopen zoals water en wat nootjes. Daarna terug naar het hotel, waar we even gebruik hebben gemaakt van het toilet en daarna zijn wij nog langs het meer naar het museum van Polonnaruwa gelopen. Toen we in het museum waren begon het regenen en moesten we even wachten voor de terugreis naar het hotel.

Onderweg kwamen we verschillende apen en honden tegen en mooie vogels, waarschijnlijk hebben we een ijsvogel gezien. 

In het hotel aangekomen, snel onze zwemkleding aangetrokken voor een koele duik in het warme zwembadwater. 

S avonds hadden we buffet in het hotel wat een stuk minder was dan de dag ervoor. Daarna lekker naar onze kamer om nog even  te lezen en te relaxen. 

Het was weer een schitterende dag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.