15 April 2017 Rondreis Sri Lanka Nuwara Eliya-Ella

En dat noemen ze vakantie! Om 4:45 opstaan……. Maar het was voor een goed doel. Om half 6 stond  een chauffeur klaar om ons naar Horton Plain te brengen. Wasa vertelde dat hij liever niet met zijn eigen bus ging omdat de weg niet echt geschikt was voor zijn wagen. De weg viel mee, maar we hadden af en toe bijna botsing of zagen met de auto in de greppel tegen de bomen aan. 

Na een uurtje rijden kwamen we bij Horton Plains aan. Dit is een Nationaal Park, een aan weer en wind blootgestelde hoogvlakte op ongeveer 2000 meter hoogte. We hebben daar een schitterende wandeling gemaakt van 9 kilometer en we hebben de Baker’s waterval gezien en de World End, een indrukwekkend uitkijkpunt aan de uiterste rand van het heuvelland waar de helling bijna een kilometer steil omlaag loopt naar de vlakte beneden. Schitterend uitzicht en het was vandaag vrij helder dus we konden best ver kijken. 

Daarna zijn we teruggelopen naar onze chauffeur en heeft hij ons teruggebracht naar het hotel. Eigenlijk zouden we vandaag met de trein naar Ella gaan, maar op aanraden van collega Margriet zijn we lekker met de bus van Wasa gegaan. Hij vond het een goed idee, omdat het nog steeds vakantietijd is van de inwoners van Sri Lanka, was de kans heel groot dat we de treinreis van ongeveer 3 uur, als we geen vertraging zouden hebben, moesten staan. Eigenlijk hadden we daar niet zoveel zin in en hebben we genoten van de mooie rit van Nuwara Eliya naar Ella. 

Aangekomen in Ella zijn we eerst iets gaan eten met z’n drieën. Michael liet wat filmpjes zien van vlieghobby en Wasa was erg onder de indruk. Hier in Sri Lanka kan je ook paragliden, een idee voor Paho? 

Na het eten zijn we naar het hotel gegaan en hier hebben we een mooie ruime kamer met een schitterend uitzicht op het dal. Heerlijk balkon. Vandaag hebben gegeten in het hotel, morgen gaan in Ella zelf eten. 

Straks lekker slapen want morgen gaan Little Adam’s Peak beklimmen. 

Wederom een mooie en gezellige dag gehad met de mannen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.