17 april 2017 Rondreis Sri lanka Ella -Tissamaharama

Vandaag al weer vroeg opgestaan, want om 6:30 stond Wasa klaar om ons naar het olifantenweeshuis te brengen.

Het was een rit van ongeveer 2 uur en weer genoten van het landschap en de mensen. Er zijn hier zoveel kraampjes en winkeltjes. Ook mooi om te zien zijn alle fruit en groeten. 

Aangekomen bij het olifantenweeshuis hebben we eert een kaartje gekocht en zijn daarna na de voederplek gegaan. Daar zagen we een olifant lopen met een prothese. Hij liep niet als een kievit, maar kon toch genieten zo van een heerlijk maaltijd palmbladen. Daarna kwamen per vier de andere olifanten binnen gelopen, eerst kregen ze melk om te drinken. De een meer dan de ander en daarna als toetje de bladeren. Ze hebben hier ongeveer 30 olifanten die als het kan weer in het wild kunnen leven.

Hierna zijn we naar ons hotel gereden, was nog ongeveer 1,5 uur rijden en hebben heerlijk gezwommen en onze maskersnorkels uitgeprobeerd. Geweldig, morgen gaan we naar een strandplaats waar we misschien wel kunnen snorkelen. 

Daarna lekker gegeten in het restaurant bij het hotel en daarna werden we opgehaald voor de jeep safari door het natuurpark Yale. We gingen in de jeep vanaf het hotel en het was ongeveer een uur rijden naar het natuurpark. Onderweg zagen we de lokale bevolking een heerlijk bad nemen in de rivier. Iedereen was aan het zwaaien naar ons en wij natuurlijk terug zwaaien. 

In het natuurpark hebben we verschillende beesten gezien zoals olifanten, waterbuffelo’s, reeën, herten, apen, pauwen, ijsvogels, toekan, pelikanen, papegaaien, en nog meer vogels en wilde zwijnen, het was super gaaf! 

Daarna terug naar het hotel en even ons lekker opgefrist voor het avondeten. Nu aan de bora-bora een cocktail met ginger ale, limoen,  ananas en even wachten op ons avondeten, Michael een curry met garnalen en ik kipfilet met verschillende groeten en rijst.

Een mooie afsluiting van wederom een mooie dag! Vooral de ijsvogels die we gezien hebben en al het wild

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.