18 april 2017 Rondreis Sri Lanka Tissamaharama – Unawantuna

Gisteravond lekker gegeten in het restaurant bij het hotel. Vanmorgen konden we een beetje uitslapen want we gingen pas om 9 uur vertrekken. Was erg jammer dat we hier niet nog een nachtje bleven slapen. Ze hadden. Een heerlijk zwembad met een prachtige tuin met in de vijver een krokodil. Gelukkig was er een hek omheen :).

Nog even wat geld gepind en een collega Wasa opgehaald, Deejan, want Wasa is al een paar dagen niet lekker en de rit van Tissamaharama  naar Unawantuna duurt minimaal 4 uur en is best een drukken weg en veiligheid boor alles.

Na Tissamaharama veranderde het landschap behoorlijk, her was veel vlakker en we reden op een 2-baans weg . Ook zagen we de zoutmeren en we reden weer door verschillende dorpjes en steden. 

Na ongeveer 4 uur rijden waren we in Unawantuna en hebben de heren ons afgezet bij ons hotel. Een 17 e eeuws koloniaal huis. En hebben we afscheid genomen van Wasa en hem bedankt voor de onvergetelijke reis. Het was een super chauffeur en we hebben veel gelachen met z’n drieën. Ook heeft hij ons veel verteld over het land, de cultuur en natuur. Het was een geweldige tijd.

De kamer is weer prima, lekker ruim en een prima badkamer. De meubels zijn koloniale stijl. En we hebben een balkon met een mooi uitzicht op het zwembad. 

We zijn eerst even iets gaan eten en hebben ons aangemeld voor het nieuwjaarsborrel van vanavond. Vandaag is namelijk de laatste dag dat ze nieuwjaar vieren en hebben ze een speciaal buffet.

Na de lunch zijn we naar Unawantuna beach gelopen, ongeveer 15 minuten hier vandaan. Er waren best hoge golven en we hebben lekker in het zand en de zee gelopen. En af en toe kwam een hoge golf en koelde je lekker af. 

Aan het strand zijn supe veel hotels en eettentjes, dus je kan je hier prima vermaken. 

Na het strand teruggelopen naar het hotel en  ons lekker opgefrist  voor straks, ben benieuwd hoe het is. 

Morgen nog een relaxdagje hier en daarna naar Colombo via Galle.

Eén gedachte over “18 april 2017 Rondreis Sri Lanka Tissamaharama – Unawantuna

  1. Hallo lieve mensen,
    Wat onwijs leuk om jullie op deze manier te volgen.
    Zo te lezen hebben jullie veel gezien en gedaan.
    Zijn benieuwd naar de foto’s.

    Dikke kus van ons

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.