20 april 2017 Rondreis Sri Lanka Unawantuna – Colombo

Om 9 uur werden we opgehaald door Dejan. Onze chauffeur voor vandaag en morgenochtend.  Eerst gingen we naar Galle. Een stad met een oud gedeelte en een modern gedeelte. Wij gingen naar het oude gedeelte. Wat dateert uit de VOC tijd. Het was een leuk gedeelte om door heen te struinen, we waren er wel te vroeg eigenlijk. De meeste winkeltjes ed waren nog dicht. Maar we hebben over de vestingwal gelopen en een kerk bezocht van de Nederlanders uit die tijd.

Na Galle zijn we naar een schildpaddenopvang centrum gereden. Hier hebben we verschillende schildpadden gezien en jonkies die s morgens uit her ei waren gekropen. Ook werken hier vrijwilligers om voor de schildpadden te zorgen. Wij werden rondgeleid door een meisje uit Australië die hier voor 2 weken aan het werk was. Mooi initiatief.

Na de schildpadden gingen we naar Colombo. Wat een lelijke stad. Heb daar niets gezien waarvan ik dacht dat gaan we even bekijken. Gelukkig zaten we wel in een super mooi hotel met een meer in de buurt waar we s middags nog even een wandeling om heen hebben gemaakt. 

Het eten was heerlijk in het restaurant van het hotel. 

S avonds zijn we op tijd gaan slapen want om 03:00 werden we opgehaald door Dejan voor onze transfer naar het vliegveld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.