9 april 2017 Reis Sri Lanka dag in Negombo

Zondag 9 april Negombo

Beetje uitgeslapen en rond half negen gingen we ontbijten. We kregen fruit vooraf en daarna brood met jam en Michael nam roerei op brood. Prima ontbijtje.
Om half 10 werden we opgehaald door wasa voor een toertje door Negombo en we gingen varen in de lagune van Negombo en the Dutch canals.

Het bootje was een goed bootje met een zonnescherm want ook al was het pas rond 10 uur het begon al weer aardig warm te worden. Dus goed insmeren met zonnebrand crème .
We vertrokken met de boot en omdat wij uit Nederland kwamen deden we een extra stukje varen door the Dutch canals en gingen we net zoals in Nederland onder een brug door. Super toch!

Daarna gingen we naar de lagune en zagen we de overblijfselen van de tsunami in 2004. Er lagen nog halve boten die er dus al sinds 2004 lagen. Best confronterend, we hebben allemaal die beelden gezien op tv, maar als je 13 jaar alsnog iets van dichtbij ziet dan komt dat best even binnen. Wasa vertelde dat er ongeveer 50000 Srilankanen omgekomen waren tijdens de tsunami.
We gingen ook nog even langs de vismarkt, die was vandaag gesloten, 🙂 en zagen verschillende vissersbootjes. Ook hebben we nog een blik geworpen op de zee.
We gingen steeds verder de lagune in en zagen onder het varen verschillende vogels en af en toe een vis die uit het water kwam springen. Na een tijdje varen gingen we bij een zandbank aanleggen en kwamen er vier krukjes te voorschijn uit de boot. Deze werden op de zandbank gezet en de bootman ging een watermeloen en een ananas schoonmaken en die gingen we heerlijk op eten op de zandbak midden in de lagune.

We konden op de zandbank nog een beetje rondlopen en kwamen visjes tegen en opeens zagen we iets wits in het water. Michael en ik zijn er naar toe gelopen en we zagen een kwal, deze was wel 50 cm groot. Nog nooit eerder zo grote kwal gezien.
We gingen terug naar de boot en we gingen we een stukje verder varen. Onder het varen naar her apen eiland kwamen we nu een kraanvogel tegen.

Bij het apen eiland zagen we dus verschillende apen, kleintjes en grote apen. We hadden nog wat meloen en ananas over en hebben dat aan de apen gevoerd. Ook zagen we een aap met een soort riem om, wasa zei dat dit een aap was die eerst als huisdier was gehouden. Tijdens het terugvaren naar de Dutch canals kwamen we nog mangrove tegen en opeens ontdekte de bootman een varaan van ongeveer 100 cm. Hij vertelde dat we morgen misschien varanen van 2 meter kunnen tegenkomen. 

 Ook gingen we nog langs een eiland waar allemaal vleermuizen zaten in de bomen. Best indrukwekkend allemaal. We waren nu bijna weer terug bij de aanlegplaats en gingen we terug naár de auto. Wasa heeft ons weer teruggebracht naar ons hotel. Als we s middags nog op pas wilde konden we hem altijd bellen. Maar we hebben de middag lekker doorgebracht bij het hotel. Er is namelijk een heerlijk zwembad met heerlijk water en ligbedden. In de middag een sandwich gegeten bij de poolbar en daarna nog heerlijk gezwommen en gelezen bij het zwembad.

Eind van de middag nog even naar de straat gelopen waar een aantal winkeltjes zijn en bij de supermarkt even water en wat te snoepen gekocht. Ze hebben hier heerlijke noten enz.
Vanavond gaan we gewoon weer hier in het hotel eten, was gisteren namelijk prima bevallen en morgen rond half 8 komt wasa ons halen voor onze verdere rondreis.
Morgen gaan we naar de culturele driehoek en we starten in sirigia.
Maar eerst nog even genieten van ons diner en lekker relaxen met een boekje en een drankje.
Het diner, ondanks de stortbui, was weer heerlijk. Rijst met verschillende groenten en kokoscaramel pudding toe.

Dit is onze laatste dag in het mooie hotel villa araliya.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.