Dag 10 van McCartney per vliegtuigje naar chitina en verder met de auto naar Valdez

Vanmorgen hadden we geen tijd om te ontbijten, dus een paar koekjes gegeten en om 8 uur stonden we klaar om opgehaald te worden door de McCartney taxi. Die bracht ons naar het vliegveld van McCartney waar piloot Bill klaar stond om ons te vliegen naar chitina. Dat is ongeveer een klein half uurtje vliegen of 4 uur met de auto over een hele erge hobbel weg. Dan liever vliegen.

We zaten met twee duitsers en wij dan in het vliegtuig. Het was wederom weer heel erg mooi en het was niet echt turbulent. Om 9 uur waren we in chitina en daar de auto ingeladen en op weg naar Valdez. Dit is ongeveer 122km, dus goed te doen. We hebben weer hele mooie dingen gezien, zoals een gletsjer, heel veel sneeuw op de bergen en we zijn door een kloof gereden.
Om half 12 waren we in Valdez en zijn we eerst even naar het hotel gegaan of we al mochten inchecken, maar het was nog een beetje te vroeg voor. Dus zijn we Valdez ingegaan. Ze hebben hier een aantal museum, dus eerst naar het Valdez museum. Er zijn in Valdez een aantal natuurrampen geweest. In. 1964 is er een aardbeving geweest met een tsunami wat heel veel levens heeft gekost en een olieramp in 1989. Best heftig allemaal. Na het museum zijn we naar de subway gegaan voor een broodje en toen naar her old Valdez museum. Daarna zijn we naar het hotel teruggelopen en konden we inchecken. Nu hebben we weer een ruime kamer met een eigen wc en douche. Jippie!
Nog even geluierd op de kamer en s avonds een hapje gaan eten in het restaurant. Michael, fish and chips en ik pasta. Als toetje hadden we een german cake. Dit was chocolade cake met kokos, eigenlijk een soort bounty dus.
Nu weer op de kamer en morgen gaan we een lange boottocht maken.

4 gedachten over “Dag 10 van McCartney per vliegtuigje naar chitina en verder met de auto naar Valdez

 1. Hallo coole tante, ome michael, bedankt voor de mooie kaart xx Luuk. Michael gefeliciteerd met je verjaardag. Zo te zien en te lezen hebben jullie nu al een mooie vakantie?? Gr. Rich en José

 2. Goedemorgen, allhoewel het bij jullie nu nog goedennacht is, het is hier 4 juli 8.30 uur en bij jullie dan 3 juli 10.30 uur, als ik goed gerekend heb. Dus Michael zou hier al jarig zijn en bij jullie nu nog niet, toch ga ik hem al feliciteren hoor, dus Michael, van harte en als ik het goed begrepen heb gaan jullie dit vandaag met een bootreis vieren.
  Maar leuk weer jullie te kunnen volgen, ik heb het de laatste dagen gemist, wat zijn we toch gewoonte dieren. Fijn dat alles zo goed gaat en jullie zoveel zien, dan neem je een nachtje minder luxe slapen voor lief toch. Zelfs in Alaska fietsende Oostenrijkers tegenkomen, je ziet die lui, net als Hollanders overal.
  De foto’s zijn ook leuk, stoer hoor Petra, in het vliegtuig.
  Okay, genoeg voor vandaag, nog fijne dagen en groetjes van Ram en mij.

 3. Allereerst: Michael, gefeliciteerd!! Ten tweede, top om jullie zo te kunnen volgen, prachtige blogs en foto’s. Ik ben jaloers….ik wil ook weer weg… Veel plezier nog en ik blijf lezen…

 4. Hallo wereldreizigers,
  Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag Michael, ook van Annemiek.

  Zo te zien ziet het er fantastisch uit daar in het noorden van Amerika, ik kan me voorstellen dat jullie het heel erg naar je zin hebben.
  Geniet er maar van.
  Groeten,
  AM en JW.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.