Dag 11 en 12 2 daagse trekking

Maandag morgen de rugzak in gepakt met spullen voor onze 2 daagse trekking. Niet te veel meenemen want je moet het allemaal mee dragen. We werden rond half 9 opgehaald en de groep bestond uit 9 personen. 2 Duitsers, die we al eerder gezien hadden, een familie uit Engeland die al 2 maanden met het gezin, op reis waren en een dame uit Nederland die in haar eentje op reis was.
Eerst gingen we naar de locale markt om inkopen te doen voor het avondeten. Daarna moesten we een stuk rijden naar de olifanten farm. Hier gingen we een stuk rijden op een olifant, zijn best grote beesten, maar echt super leuk om te doen. Hier werd nog een leuke foto gemaakt en natuurlijk hebben we die gekocht. Het lijstje is gemaakt van olifanten poep. Daarna gingen we weer in de truck en gingen we bamboeraften. Ook erg leuk om te doen. Beetje op zo’n vlot zitten en rustig de rivier af. We hadden een stuur man, maar Michael heeft ook even gevaren. Na een klein uurtje waren we op de plek van onze bestemming en gingen we weer de truck in op weg naar het restaurant voor de lunch. Smaakte heerlijk. Soep daarna een soort nasi. Daarna de truck weer in voor onze laatste stop. Het dorp van de Karen. Vanaf hier gingen we wandelen door de bergen naar ons dorp van de palong’s waar we gingen slapen. Het was best een heftig klim en de afdaling was soms een beetje steil en glibberig. Maar we zijn er gekomen en onderweg zagen we allemaal planten, fruit enz. Erg leuk. Toen kwamen we in het dorp waar de kinderen ons al op stonden te wachten. Maar eerst gingen we onze slaapplek bekijken. Het was een grote ruimte voor 16 personen met klamboe en matrasje. Prima. Daarna het sanitair bekeken. Jippie! Ze hadden een westers toilet wel met water wegspoelen, maar dat redden we zo wel. De douche was buiten ach voor 1 nacht prima te doen. En het was daar toch heet. Voor het avond eten gingen we nog een rondje dorp wandelen. Natuurlijk even dollen met de kinds en de school bekeken.
Toen we terug waren was het eten bijna klaar. Het was rijst met curry, zoete saus en groenten. Met ananas toe. Ook dit smaakte prima. Daarna maar even douchen en toen ging het dorp, de vrouwen en kinderen voor ons optreden. Geweldig! Daarna even naar het toilet en toen ging iedereen slapen.
Wel een beetje rot geslapen, je hoort toch allemaal geluidjes, honden die lekker gaan blaffen. Iemand die naar de wc moet, buiten dus hè en dan de deur dicht trekt. Ach en warm was het, pas tegen de ochtend pakte ik me deken pas. Rond zeven uur opgestaan en aangekleed, de douche maar laten zitten, want we gingen toch zo weer wandelen. Maar eerst ontbijten. De kok had pannenkoeken gebakken, roerei met uit en toast met jam en koffie en thee. Nou wat wil je nog meer toch. Na het ontbijt kwamen de kinderen en vrouwen uit het dorp met hun waar. Natuurlijk wat gekocht en daarna inpakken en op weg naar het volgende dorp. Het dorp van de Karen. Ook hier praten ze weer een andere taal. Het was een leuke weg er naar toe. Ongeveer 1,5 uur lopen, je voelde wel dat het al weer warmer werd. Maar het was goed te doen. In het dorp stond onze truck ons op te wachten en gingen we op weg naar het restaurant langs de weg voor onze lunch. Rond 12 uur kregen we pad Thai te eten. Smaakte wederom weer heerlijk. Daarna nog 20 minuten rijden naar de vlindertuin en orchidee kwekerij. Deze viel een beetje tegen. Die we zondag hadden gezien was veel mooier. Hierna gingen we op weg naar ons hotel en het werd al steeds donkerder en we wilden juist even gaan zwemmen hihi. We waren net in onze kamer en ja hoor het begon heel hard te waaien en toen brak de regenbui los. Maar dit duurt meestal niet zo lang en we wilden toch eerst even douchen want na 2 dagen trekking wil je best wel even den goede douche nemen. Na een uurtje ofzo werd het al weer droger en kwam de zon weer te voorschijn dus wij op weg naar het zwembad. Heerlijk even bij komen van de tocht. Hier lekker tot 6 uur gelegen en toen hadden we een massage. Nou, ook dit was heerlijk . Deze dames wisten wel hoe je dit moet doen. Michael vond het ook heerlijk. Na de massage omgekleed voor het avondeten en lekker een hapje gegeten in het restaurant en nu zo de tassen inpakken want morgen vliegen we naar koh samui.
Eens kijken hoe ons dat bevalt 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.