Dag 11 prince William sound tour in valdez

Vanmorgen na het ontbijt ingecheckt op de boot van Stan Stephens glacier and wildlife cruises. Om 10 uur ging de boot weg uit de haven van valdez. Toen we net de haven uit waren zagen we al zeeotters. Wat een koddige beestjes zijn dat.

Ook zagen we olieraffinaderij waar de Alaska pipiline ophoudt. We gingen weer verder varen en zagen we een zeeleeuw op een boei liggen. Verder varen werd de zee iets ruiger maar het was goed uit te houden. We zagen nu ook dolfijnen en walvissen. We gingen bijna de baai in naar de meares gletsjer, we zagen al allemaal ijs liggen in het water. Nu zagen we ook zeehonden en opeens was daar een beer aan de kant. Echt zo gaaf! Het was nu zo rond etenstijd en we kregen onze lunch. Gelukkig was de zee nu lekker rustig en konden we genieten van onze kip met rijst met saus. Het was heerlijk. Nu gingen we op weg naar de gletsjer. Die was echt super groot. Opeens brak er een heel stuk gletsjer af, wat een herrie maakt dat. We hebben wel een half uur genoten van de gletsjer en toen gingen we weer op weg terug. Onderweg zagen we weer walvissen, dolfijnen en zeeotters. We zaten aan tafel met een stel uit Canada en we hebben daar gezellig met zitten kletsen de hele tocht. Buiten was het best koud en af en toe is het ook wel lekker om even te zitten. Aan het einde van de tour kregen we nog een ministrone soep en om 7 uur waren we weer in de haven. Het was wederom een super gave dag in Alaska. Morgen ochtend vroeg op want we moeten om 6 uur inchecken voor de Ferry naar whittier.
[cwp-gallery]

3 gedachten over “Dag 11 prince William sound tour in valdez

  1. Nou Michael, je had je verjaardag niet beter kunnen vieren, wat zullen jullie genoten hebben, de foto’s tonen het al aan. Groetjes, Ram en mam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.