Dag 13 seward sea life en exit gletsjer

Lekker uitgeslapen, en heerlijk ontbeten in het windsong lodge roadhouse zijn we rond 10 uur op weg gegaan naar sea life center. Zeg maar een soort dolfinarium, was erg leuk om nog even de beesten te zien die je gister en de dag er voor in het echt gezien hebt, in de zee en op het land, om die nu nog een keer te zien maar nu iets dichter bij.

Vandaag was het ook nog eens lekker weer ongeveer 11 graden en droog. Na sea life zijn we nog even Seward in geweest, even lekker de toerist uit gehouden. Daarna weer bij Nellie’s roadhouse gegeten en daarna na de gletsjer ” de exit glacier” . Deze ligt iets buiten seward, ongeveer 15 km. Daar aan gekomen bleek er een mooi natuurpark te zijn, met mooie wandelpaden. Dus heerlijk gewandeld naar de gletsjer, daar weer genoten van de gletsjer en ook weer wonderlijk hoe zo gletsjer kan veranderen in 100 jaar. Nog even het visitor centrum bekeken en onderweg hadden we een foto gemaakt van moose poep en in het visitor centrum konden we zien dar dit dus van rendieren was.
Daarna zijn we nog naar een husky ranch gegaan, maar omdat we geen tocht wilden maken van 30 dollar per persoon voor 5 minuten mochten we niet naar de puppy’s kijken en moesten we het terrein verlaten 🙁 niet iedereen is dus aardig in Alaska, in Wasilla was dat wel anders.
Maar dit is al weer de laatste nacht in seward en morgen gaan we op weg naar Homer. Maar eerst nog even eten in het roadhouse 🙂
[cwp-gallery]

2 gedachten over “Dag 13 seward sea life en exit gletsjer

  1. Jullie zijn echt lekker op vakantie. 11° en droog heet ineens mooi weer. Hier zou je de kachel hoger zetten en lekker binnen blijven met een kop warme chocolademelk. Ok, dat is misschien ook weer wat overdreven. Maar momenteel is het weer hier iets anders dan daar. Van de week was het 28,7° tot laat in de avond. Warm en drukkend. Nu is het weer wat aangenamer, zo rond de 20°. De laatste dagen regent het regelmatig. In combinatie met de warmte schieten de plantjes (en onkruid) de grond uit.
    Als het vandaag droog blijft ga ik de tonnetjes lakken. We hadden 3 van die halve tonnetjes op elkaar waar dan water in stroomt van boven naar beneden en met een vijverpomp weer in herhaling valt. De metalen banden waren doorgeroest waardoor de tonnetjes letterlijk in duigen vielen. Nieuwe gekocht die we nu eerst maar gaan lakken. En als het droog blijft gaan we vanavond barbecueën.
    Goed, tot zover de berichten uit Monster.
    Genieten jullie lekker verder van de prachtige omgeving die ik op de foto’s zie. Wat me ook op valt is dat ze de huizen redelijk fel verven. Ze vallen zo wel op in het landschap. En geef de volgende beer maar een knuffel van me.

    Groetjes Joost

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.