Dag 16 van koh samui naar koh phangan

Vandaag moesten we weer vroeg opstaan, we werden tussen 8 uur en kwart voor negen opgehaald met de minivan om ons naar de boot te brengen. We gaan vandaag een dagje varen. We moesten een klein stukje rijden, naar een haven in het noorden. Daar gingen we aan boord van een zeilboot. Ook onze bagage ging er op. We kregen op de boot al gelijk een flesje water en we moesten ons goed insmeren met zonnebrand crème. Toen gingen we varen naar koh phangan, dit was ongeveer een uurtje, anderhalf uurtje varen. Gelukkig was er niet een onwijze deining, dus niemand werd zeeziek. Toen we bij koh phangan gingen we linksom het eiland rond. De boot ging in een baai liggen waar je goed kon snorkelen. Mich heeft weer een paar leuke opnames gemaakt met zijn onderwater camera. Ook een paar waren aan het vissen en hebben een paar visjes gevangen. Na een uurtje was iedereen weer uit het water en werd de lunch geserveerd. Heerlijke Thaise gerechten met witte rijst. Smaakte echt weer prima. Ook was er ananas en watermeloen toe. Daarna kon je nog koffie of thee krijgen, maar met die hitte nam bijna iedereen fris of water.
Ondertussen gingen we verder varen naar onze baai waar wij uit moesten stappen, dat was nog een klein uurtje varen. Het eiland koh phangan ziet er veel ruiger uit dan koh samui. Niet echt bewoond. Toen we in onze baai waren, ging iedereen van boord met een klein motorbootje en wij gingen als laatste met onze bagage in de motorboot en zo werden we naar het strand gebracht. Is weer eens wat anders. Eerst maar eens de receptie zoeken. Ingecheckt en we hebben een bamboe huisje vlakbij het strand. Als je op de veranda zit, kijk je zo het strand op. In het huisje staat een bed, kaptafel en een tv meubel. Internet in het huisje werkt niet, maar wel daar buiten.
We hebben snel onze spullen neergezet en zijn naar het strand gegaan nadat we eerst iets gedronken hadden, Michael een bananenlassie en ik een heerlijk koele sprite. Hierna snel de zee ingegaan. Heerlijk. Vanavond eten we in het restaurant aan het strand, eens kijken hoe het eten hier is. Morgen houden we een lekker relax dagje, beetje strand/zwembad .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.