Dag 3 Talkeetna

Vanmorgen om 8 uur opgestaan en gingen we ontbijten in Roadhouse. Iedereen die in dit dorp geslapen heeft, gaat hier ontbijten. We zaten aan een tafel met mensen virginia en Californië. Iedereen vraagt hier waar je vandaan komt en wat voor werk je doet. Na het ontbijt zijn we nog even naar het huisje terug gegaan en om kwart voor elf naar het museum gelopen, maar toen we daar aankwamen bleek dat de tour om half 11 was begonnen, maar om 1 uur was er nog 1 dus hebben we nog wat gewandeld door Talkeetna door de stromende regen. Helaas regende het namelijk al de hele dag. Hier zijn genoeg winkeltjes dus we vermaakten ons prima. Nog even ergens een kop thee gedronken en toen weer terug naar het museum. Hier kregen we een uitleg over het beklimmen van de mount mc kinley. De grootste berg van noord Amerika, wel 6000 meter hoog. Was erg leuk verhaal en toen nog even door het historisch museum gewandeld  met ook informatie over het spoor hier in Alaska. Na het museum zijn we een hapje gaan eten, de maaltijden in Amerika zijn alleen zo groot. We zagen in het café op de tv dat ze hier in Amerika een taskforce voor obesitas opgericht hebben. Ze kunnen alvast beginnen met de porties een kwart te maken. 🙂

Na het eten zijn we bij de supermarkt wat soep voor vanavond gaan halen en toen naar ons huisje. We gaan lekker wat lezen en vanavond de soep eten en morgen op weg naar Denali, laten we hopen dat het dan weer droog is, want vanmiddag klaarde het op, maar nu regent het weer en de zon schijnt. Het blijkt dat in Alaska er gemiddeld13 aardbevingen per dag zijn.

[cwp-gallery]

2 gedachten over “Dag 3 Talkeetna

 1. Die hamburger!! Dat is toch niet te geloven? Hebben jullie die echt besteld?

  Enig gegoogle levert op dat je dit inderdaad kunt eten in Talkeetna bij de West Rib Pub & Grill. Het heet: Seward`s Folly. Ik citeer hun menu kaart:

  As Featured on TRAVEL CHANNEL`S…MAN vs FOOD. The biggest burger in Alaska! Around 5#`s with over 2#`s of Caribou burger, sliced ham, 12 slices of bacon, 12 slices of cheese, lettuce, tomato and grilled onions and smothered in our famous `Fat Ass` sauce. If you can eat this one, you are a Master.
  Voor de twijfelaars: zie http://www.westribpub.info/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=175

  Dus als jullie dit echt besteld hebben is dat heel erg dapper!

  Veel plezier verder en ‘keep on writing, I’ll keep on reading’

  groetjes, Joost

  • Nee, wij hebben het gehouden bij een ‘normale’ hamburger. Deze werd een tafel verder besteld en met zijn vijven (bijna) opgegeten 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.