Dag 5 national park Denali

Om half zeven gingen we ontbijten, want we moesten om half acht bij de ingang van het national park Denali zijn. Vandaag gingen we de tour doen door dit park. Om kwart voor acht kwam de bus en om acht uur reed hij weg. We hadden buschauffeur Manuel Ramos en hij zou ons de hele dag door het park begeleiden.

De tocht duurde in totaal 8 uur. De bus zat helemaal vol en Manuel zei dat we niet uit het raam mochten hangen als we wild zagen :). We maakten verschillende stops onderweg en de heenreis naar Eielson duurde vier uur. Hier was een visitor center waar we ons meegenomen lunchpakketten konden opeten. Onderweg zagen we beren, kariboes, dall’s schapen en eekhoorns. Het was echt geweldig. Vooral toen we een beer zagen op twee honderd meter, dat is pas echt gaaf. Zo’n beer is best groot eigenlijk. Al met al was het wederom een mooie dag en was het weer ook nog eens goed, soms een beetje mistig, dan regen en dan weer een beetje zonneschijn.

Vanavond hebben we op het park van mc kinley weer lekker gegeten. Michael had een lekker stukje zalm en Petra een heerlijke salade met friet. Daarna nog een stukje chocola breadpudding, maar die hebben we samen opgegeten. Morgen gaan we op weg naar Fairbanks.

[cwp-gallery]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.