Dag 6 van Denali naar Fairbanks

Na het ontbijt zijn we rond half negen weg gereden op weg naar Fairbanks. We wilden hier niet al te laat aankomen, want we slapen hier maar 1 nacht. Het was een hele mooie route, met heel veel vergezichten. En wat een ruimte hier, in het mooie alaska.

Rond half 12 waren we in Fairbanks en hebben we eerst even genoten van de muziek van de militairen hier. Er is hier namelijk een leger basis. Daarna zijn we naar het ijsmuseum geweest. Ieder jaar in maart wordt er in Fairbanks een wedstrijd gehouden wie de mooiste ijssculpture maakt. Een paar van de beelden worden bewaard en zijn in het museum te bewonderen. Ook lieten ze een film zien hoe die wedstrijd gaat. Erg leuk. Daarna zijn we naar het pioneer park gegaan. In dit park zijn huizen van 100 jaar geleden te bewonderen en er was een vliegtuigmuseum en een native museum, hier lieten ze zien hoe de indianen leefden. We hebben bij een Koreaans vrouwtje gegeten, spicy pork met heel veel sambal en rijst. Het was heerlijk, maar wel super pittig 🙂 daarna zijn we naar het hotel geweest en hebben we ingecheckt. Tegen over ons hotel zit een Fred Meyer, een hele grote supermarkt. Echt niet normaal zo groot als die winkel is, hier hebben we wel 2 uur in door gebracht. Daarna weer even teug naar het hotel, even uitrusten van het winkelen hi hi en s avonds bij de subway een lekker broodje gegeten. Morgen vroeg op, want we hebben een lange rit voor de boeg van ongeveer 500 km. Met onderweg weer van alles te zien, dus vroeg opstaan!
[cwp-gallery]

4 gedachten over “Dag 6 van Denali naar Fairbanks

  1. Zo Petra en Michael, iedere ochtend kijk ik even wat jullie de vorige dag gedaan hebben, met een tijdsverschil van 10 uur is het nog net even geleden dat Petra het verslag gemaakt hebben. Jullie doen heel wat indrukken op zie ik al, de foto’s zijn ook leuk om te bekijken. Gelukkig Peet dat je een beer gezien hebt, daar ging je toch voor (geintje). Ik begrijp dat alles naar wens gaat, nog veel geniet plezier en ik laat wel weer eens wat horen, groetjes van ons.

  2. hallo Petra en Michael,
    We hebben samen met Joost jullie verhalen gelezen en de foto’s bekeken, Joost miste alleen de foto van de beren. Het is leuk om te lezen hoeveel jullie zien en beleven. Joost verheugt zich op ons weekend uit, dan kan hij zwemmen. Nu gaat hij zelf nog even computeren. Nog een fijne reis en de groeten van ons allemaal! JW en AM en Joost

  3. Hallo daar, wij zijn erg benieuwd hoe het met jullie gaat, laat jullie snel weer wat horen??? Knuf van ons.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.