Dag 7 van Bangkok naar sukhothai

Vandaag zijn we om 6 uur opgestaan want onze gids vertelde ons gister dat we op tijd naar het treinstation moesten gaan. Dus wij om iets over zeven uur in de taxi op weg naar het station. Was het helemaal niet druk onderweg dus waren we al om half 8 op het station en we hadden het perron ook zo gevonden, dus wij maar even naar de stationshal. Onze trein vertrok namelijk ok half negen. Dus we waren ruim op tijd. Michael zag een dunkin donuts en ging er dus 1 halen en een bakkie koffie erbij. Om 7.55 ging opeens de politie zich verzamelen in de hal en gingen op een rijtje staan in het gelid. Ze werden door hun baas gecontroleerd of alles goed zat, of ze niet te veel buik hadden en of bijv. de riem wel goed zat. Daarna om 8 uur precies ging iedereen staan, dus wij ook maar en begon het volkslied en iedereen meezingen. Echt geweldig. Moeten we in Nederland ook maar invoeren. Het heeft wel wat, je voelt je opeens een met iedereen :).
Daarna op weg naar de trein. We begonnen al met een half uur vertraging. Maar ja je druk maken heeft geen zin. Alleen wat was het koud in de trein zeg. Dat weten we dus voor de volgende treinreis een jas en lange broek aan. Gelukkig had ik nog mijn grote omslagdoek bij me in mijn rugzak dus die snel over ons heen gelegd. Onderweg kregen we 2 keer wat te eten en drinken.
Uiteindelijk hebben we er 1,5 uur langer over gedaan en waren we kwart voor 3 in phitsanluk.
Hier stond al een jongen van het hotel op ons te wachten en gelijk weer in de bus in op weg naar the legendha in sukhothai. Wat een mooie kamer, een soort bungalow met ruime badkamer en slaapgedeelte. We zijn in het bijbehorende restaurant een clubsandwich gaan eten en daarna nog even heerlijk gezwommen. Daarna nog even lekker gerust op de kamer en toen naar het buffet met Thaise dans. Het eten was heerlijk. Van alles wat en lekkere ananas en meloen toe en Michael ging helemaal los op de Thaise toetjes.
Het was wederom een leuke dag, morgen gaan we hier het oude centrum bekijken. Toch maar weer vroeg, want anders is het veel te warm. Leuk, heb nu al weer zin in morgen. Maar eerst lekker slapen en morgen gezond weer op. [cwp-gallery]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.