Dag 7 van Fairbanks naar chitina

Vandaag hadden we een lange reis voor de boeg. We hebben vandaag ongeveer 500 km gereden. We waren daarom maar weer op tijd opgestaan en na het ontbijt nog even naar Fred Meyer gereden om wat drinken in te slaan. Om half negen reden we weg op naar chitina. Onze eerste stad die we tegenkwamen, was North pole. Hier woont de kerstman volgens de Amerikanen. Volgens mij klopt dat niet hoor, want hij woont in rovaniemi in lapland.

Na North pole gingen er verder na delta junction hier kan je rechtdoor en dan kom je in Canada of rechtsaf en dan ga je naar het zuiden van Alaska. Wij gingen dus rechtsaf en reden toen echt door de middle of nowhere. We kwamen hele stukken geen auto tegen en we zagen bergen, open vlaktes, meren. Het was wederom weer heel mooi. Voorbij Paxson zagen we een tankstation en een restaurant en hier hebben we de auto en ons zelf maar even volgeladen. Heerlijke kip met french fries. Alleen de benzine was super duur, wel 5,65 dollar per gallon. Gelukkig werkt de credit card heel goed in Amerika. In het restaurant zat nog een Oostenrijker die hier op zijn fiets aan het toeren was met een vriend, alleen was hij die vriend vandaag onderweg kwijt geraakt en omdat het toch slecht weer was, bleef hij vandaag lekker in het motel slapen en kon hij lekker wat biertjes drinken. Het was zaterdag zei hij 🙂
We gingen nog een stukje rijden, want we moesten best nog wel een stuk. Het landschap werd steeds mooier en ook hebben we vandaag een rendier, hert en eland gezien. Helaas niet goed op foto. Om 3 uur zagen we het bordje chitina en gingen we de weg op richting chitina, dit was nog 33 Mile. Ook hier was het weer super mooi en uiteindelijk waren we bij het hotel gilpatrick’s. Het enige hotel in dit dorp, verder is er nog een b&b en een tankstation met winkeltje. De eigenaresse van het hotel vertelde dat rond acht uur de rendieren voor de deur van het hotel komen, dus we zitten nu op de kamer want we hebben vanuit hier goed uitzicht op de weg. We hebben hier net heerlijk gegeten, michael heilbot en ik pasta met kip in een Dion saus. Ook nog breadpudding toe, dus weer tonnetje rond gegeten. Nu zo de tas inpakken, want morgen gaan we met de bushplane naar McCartney en dan mogen we maar 13 kilo per persoon meenemen. Spannend zo’n vluchtje.
[cwp-gallery]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.