Jamie Oliver Basisrecept voor Risotto

Ingrediënten

Instructies

  1. Verhit de bouilion. Verhit ineen andere pan de olijfolie, doe de sjalotjes of uien, de knoflook en de selderij erbij en bak dit ongeveer 4 minuten op laag vuur. Wanneer de groente zacht is mag de rijst erbij en moet je het gas hoog zetten.
  2. De rijst begint nu te bakken, dus blijf roeren. Na een minuut worden de korrels enigzins doorzichtig. Doe de vermout of wijn erbij en blijf roeren, het ruikt nu al fantastisch. De scherpere alcohol verdampt uit de wijn waardoor alleen de heerlijke smaak in de rijst overblijft.
  3. is hij gaar? Blijf bouilion bijscheppen tot de rijst zacht is, maar nog wel enigszins 'beet'heeft. Vergeet niet omde risotto goed op smaak te brengen.
  4. Zet de pan van het vuur en roer de boter en de parmezaanse kaas door de risotto. Roer rustig. Leg een deksel op de pan en laat de risotto 2-3 minuten staan. Dit is de belangrijkste fase in de bereiding van risotto, omdat dit het moment is waarop het gerecht de buitengewone, modderachtige romigheid krijgt die het moet hebben. Laat de risotto niet langer staan en ga direct eten, anders verliest hij zijn perfecte structuur.

Tijd

  • Voorbereiding: 10 min
  • Koken: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.