Vakantie Hongarije dag 3

Ook vandaag weer vroeg wakker. Het had vannacht een beetje geregend, de tuinstoelen en tafel waren nat. Maar de temperatuur was al weer heerlijk en wel een beetje bewolkt. Rond 8 uur ontbijtje gemaakt, we hebben zuurdesem brood gekocht bij de Tesco. Je kan op het park ook broodjes bestellen, nadeel is dat je dan wel al aangekleed moet zijn, en nu kan je lekker in je badjas blijven rondlopen. Hongaarse kaas en jam, kopje thee en Senseo uit Holland :).

Na het ontbijt lekker rustig aan gedaan, buiten op het terras gezeten met een bakkie koffie en rond half 12 vertrokken voor onze eerste wandeling in Hongarije. We hadden zaterdag een foldertje gekregen van een hotel hier in de buurt en daar zijn we naar toe gewandeld. Door de wijnvelden en bos zijn we naar de Donau gelopen. Veel foto’s gemaakt van bloemen en de mooie uitzichten op de Donau. Ook roken we een lijklucht, zou het van een dier zijn of een mens. Michael zei, peet moet je niet even op onderzoek uit, je leest ook altijd van die boeken hihi. Toch maar verder gelopen.

Na 7,5 km gelopen te hebben was het wel tijd voor de lunch. We hebben gegeten in het hotel Hiltop. Allebei een lekkere salade genomen, Michael met catfisch en ik met kipfilet. Hier gaan we nog een keer heen. Goed eten. Alleen de bediening spreekt geen Engels of Duits en ik was mijn Hongaarse woordenboek vergeten ook lekker handig.

Weer terug op het park, we hebben in totaal ongeveer 10 km gelopen hadden we wel een ijsje verdiend. Daarna naar het huisje en op het terras een bakje koffie gedronken.
Verder hebben we kolonisten van katan kaartpel gespeeld. Echt spannend op het eind moesten we allebei nog 1 punt en dan had je gewonnen. Helaas verloren…
Morgen weer een potje?

Avond eten gemaakt, worstjes met aardappelsla en brood, lekker makkelijk.
Heerlijke dag, morgen weer?

2 gedachten over “Vakantie Hongarije dag 3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.