Vakantie Hongarije dag 4

Na het ontbijt, douche, aankleden, gingen we op weg naar esztergom. Ongeveer 45 rijden hier vandaan. We kwamen door allerlei dorpjes en zagen heel veel fietsers. Hier loopt namelijk het donaufietspad van Wenen naar Boedapest.

In esztergom de auto geparkeerd in het centrum en eerst maar even een konditorei opzoeken. We hebben wel trek in een bakje koffie. We liepen langs een hoeden, zonnebrillen kraam en omdat Michael zijn hoed vergeten is en hij die met het warme weer toch wel erg miste heeft hij een schattig hoedje gekocht. Daarna dus aan de koffie. Michael nam er een stukje taart bij. Zag er heerlijk uit en smaakte goed!
Daarna even terug naar de auto gelopen om parkeergeld bij te doen. We hadden nu klein geld dus konden we hem vullen.

Nu op weg naar de basiliek/dom. Het was maar een klein eindje lopen. Entreekaarten bij de dom gekocht want we wilden ook helemaal naar boven. Wel 400 treden maar dat is goed voor de lijn :). De dom was erg mooi, natuurlijk een kaarsje gebrand voor alle naasten van ons die overleden zijn en speciaal voor lieve Maxime die afgelopen april overleed, nog maar vier jaar jong.

Nu op weg naar de trap zodat we naar boven konden klimmen. 400 treden is best veel! Op weg naar boven had je mooie uitzichten en even wat foto’s gemaakt.
Nu het laatste stukje naar boven door een heel smal torentje. Hele korte draaien maakte je daar en toen waren we er. Ik moest eerst even bijkomen, traplopen zal nooit mijn hobby worden.

Maar het was de moeite waard wat een mooi uitzicht op de stad esztergom. We moesten best lang op de richel blijven staan want eerst moest de andere groep boven zijn en dat duurde best lang. Gelukkig was het lekker weer zei Michael :).

Toen begon de afdaling, jeetje war werd je daar duizelig van zeg, gelukkig waren we beneden en konden we weer bijna normaal lopen. Daarna zijn we nog de crypte ingegaan. Koud was het daar en er zat een man in een hokje die alles in de gaten hield, wat een baan zeg. Hij zat namelijk achter een pilaar dus veel te zien had hij daar ook niet.

Daarna zijn we weer terug gelopen naar de auto en zijn we op weg naar dunazentmiklos gegaan. Eerst even naar de Tesco voor wat boodschapjes. We hadden nog niets gegeten en bij de Tesco een heerlijk broodje worst gegeten. Smaakte prima en toen de Tesco in.

Na de Tesco naar het huisje, ondertussen was het al weer half vier. Lekker koffie gezet met wat lekkers erbij en genieten van het heerlijke weer, goed boek.

S avonds pasta gemaakt en lekker uitgerust van weer een mooie dag in Hongarije.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.