Vakantie Hongarije dag 6

Vroeg opgestaan want vandaag gaan we naar Boedapest. We hebben toch maar besloten om met de auto te gaan, want in de buurt van het metrostation keleti in een winkelcentrum met gratis parkeerplekken.
En ben je niet zo verbonden aan de treintijden.
Maar wat een regen in dunazentmiklos, we zijn de paraplu vergeten dus maar even gewacht tot het iets droger ging worden. Michael heeft toen even de auto gehaald. Wij moeten onze auto op de centrale parkeerplek zetten namelijk, maar die is vlakbij dus geen enkel probleem. Snel de auto in en op weg naar Boedapest. Het is ongeveer een uurtje rijden. Het was prima te rijden in Boedapest, brede wegen en bussen en taxi’s hebben een eigen baan.

Parkeerplek snel gevonden en op weg naar de metro.
Kaartjes gekocht, en we gaan eerst naar de burchtwijk. Hier hebben we een kerk bezocht, de Maria magdalenakerk. Daarna gelopen naar de matthiaskerk, wat een mooie kerk zeg, met heel veel glas in lood. Ook het vissersbastion op gegaan en zo een mooi uitzicht van Boedapest gezien, je kijkt zo uit op de Donau.
Daarna wat gegeten en op weg naar het koninklijk paleis. Ondertussen was de temperatuur opgelopen tot 30 graden, best warm in zo stad.

Na het paleis zijn we via een weg die dus eigenlijk afgesloten bleek te zijn baar de szechenyi lanchid gelopen om zo de Donau over te steken. Hier was een winkelstraat en even hier door heen gelopen en toen kwamen we nog een collega tegen die heerlijk op het terras zat. Ondertussen deden me voeten lekker zeer en zijn we op gegaan om een metro op te zoeken om naar de auto te gaan daar was nog een groot overdekt winkelcentrum bij die we nog even bekeken hebben.

Daarna op weg naar Tata om inkopen te doen bij de Tesco. Gister hebben we worstsalade gemaakt heerlijk.
Voor morgen voorspellen ze slecht weer, veel regen we zien wel.
Boeken genoeg bij ons 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.