Volgende trip Alaska

Deze zomer doen we 19-daagse autorondreis Alaska.


Grotere kaart weergeven

 

Dag Bestemming Omschrijving Km
1 Anchorage
Anchorage
Anchorage
Vandaag begint uw rondreis in het prachtige Alaska, een staat die alle voorstellingsvermogen overstijgt. U komt na ongeveer 15 uur reizen aan in Anchorage, de grootste stad van Alaska. U haalt uw huurauto op bij het vliegveld en rijdt in ongeveer 15 minuten van het vliegveld naar downtown Anchorage, waar u 1 nacht (nacht 1) verblijft. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars rond Lees meer ..
0
2 Talkeetna
Talkeetna
Talkeetna
De eerste ochtend went u rustig aan het tijdsverschil van 9 à 10 uur en neemt u een kijkje in het veelzijdige Anchorage. Daarna rijdt u via de AK-3 N naar het gastvrije plaatsje Talkeetna voor een verblijf van 2 nachten (nacht 2 en 3). Er zijn veel excursies mogelijk vanuit Talkeetna zoals bijvoorbeeld: een jetboat wildernis safari over de ruige Susitna rivier of een halve dag zalmvissen op King Salmon. Wanneer u in het pittoreske plaatsje Talkeetna arriveert ziet u direct het motto dat het stadje hanteert: ‘Welcome to Beautiful Downtown Talkeetna’. Lees meer ..
180
4 Mount McKinley
Mount McKinley
Mount McKinley
Greatlakes-Travel organiseert voor u graag een excursie vanuitTalkeetna en raadt u in het bijzonder een rondvlucht boven Mount McKinley aan. Vooral met een tussenlanding op een gletsjer is dit een spectaculaire ervaring. Mount McKinley wordt lokaal ook wel Denali genoemd en is met 6194 meter boven zeeniveau de hoogste berg in Noord Amerika en de Verenigde Staten. De berg heeft twee belangrijke pieken, waarvan de South Summit de hoogste is ten opzichte van de North Summit, die zelden wordt beklommen. Er zijn vijf grote gletsjers verdeeld over de verschillende hellingen: Peters Glacier, Muldrow Glacier, Traleika Glacier, Ruth Glacier en de Kahiltna Glacier. De temperaturen op de berg zijn extreem laag, op een hoogte van 5.700 meter kan het tot -75°C worden! Lees meer ..
0
4 Denali National Park
Denali National Park
Denali National Park
U vervolgt uw reis naar Denali National Park via S Parks HWY. In dit bijzondere natuurgebied kunt u bijvoorbeeld een ‘Tundra Wildernis Tour’ maken. Tijdens deze tour ziet u zeer vaak groot wild. We hebben hier 2 nachten (nacht 4 en 5) voor u gereserveerd. Denali National Park is een prachtig natuurgebied met een subarctisch ecosysteem en is het unieke woongebied van grote zoogdieren, waaronder grizzlyberen, wolven, kariboes en elanden. Zeker op een heldere dag, als u de met sneeuw bedekte Mount McKinley (6.194 m) boven Denali National Park ziet Lees meer ..
245
6 Wonder Lake
Wonder Lake
Wonder Lake
Het beeldschone Wonder Lake ligt aan het eind van de enige weg die door Denali National Park loopt. Tip: Neem uw fototoestel mee. Wonder Lake is een heel mooi meer gelegen aan het eind van de enige weg door Denali National Park. Het is ongeveer 6 kilometer lang en 85 meter diep en er nestelen veel vogels in en op het water, zoals futen, aalscholvers en verschillende soorten eenden. Dit moerasgebied biedt prachtige uitzichten en vlakbij vindt u ‘Reflection Pond’ waar u prachtige foto’s kan maken. Wonder Lake ligt op ongeveer 32 kilometer afstand van Mount McKinley. Lees meer ..
0
6 Fairbanks
Fairbanks
Fairbanks
U rijdt verder noordwaarts tot u de universiteitsstad Fairbanks bereikt, waar u 2 nachten (nacht 6 en 7) verblijft. Eén van de meest sensationele excursies die u vanuit deze plaats kunt ondernemen is een tocht naar de poolcirkel per luxe autobus of bushplane naar keuze. Een andere leuke optie is om goud te gaan zoeken bij de Eldorado Gold Mine. Fairbanks is de grootste stad in het binnenland van Alaska en gelegen in het hart van de arctische wildernis. Het wordt wel ‘The Golden heart of Alaska’ genoemd vanwege de ligging en door de ontdekking van Lees meer ..
200
8 Richardson Highway
Richardson Highway
Richardson Highway
Vandaag wordt een lange reisdag en we raden u aan niet te laat te vertrekken. U rijdt dan op uw gemak via de Richardson Highway naar uw volgende bestemming Chitina, terwijl u intussen vele tussenstops kunt maken bij verschillende fantastische uitzichtpunten. Ook heeft u een grote kans om elanden te zien. Richardson Highway is de oudste snelweg van Alaska en loopt van Valdez naar Fairbanks. De totale lengte is 568 kilometer. De weg begon in 1898 als een pad om goederen over te vervoeren ten behoeve van de ‘gold rush’ en leidde toen nog naar Eagle. In 1910 werd de weg begaanbaar gemaakt voor paard en wagen en 10 jaar later konden er auto’s op rijden. Pas in 1957 werd de weg verhard en begon het te lijken op wat de Richardson Highway tegenwoordig wordt genoemd: de ‘most scenic highway of Alaska’. Lees meer ..
0
8 Chitina
Chitina
Chitina
Eenmaal in Chitina aangekomen verblijft u 1 nacht (nacht 8) in Gilpatricks Hotel, een vrij eenvoudig country hotel. Het kleine stadje Chitina was ooit een grote plaats waar duizenden jaren lang Athabascan Indianen hun leefgebied hadden. Na de vondst van koper kwamen Europeanen in grote getale naar dit gebied om er rijkdom te vergaren en begin 1900 was Chitina, mede door de aanwezigheid van een belangrijk treinstation, een bloeiende en zeer levendige plaats. Na het sluiten van de kopermijnen veranderde Chitina echter in een spookstad. In 1990 werd Lees meer ..
500
9 McCarthy
McCarthy
McCarthy
U vertrekt in de ochtend met een bushplane naar het afgelegen goudzoekersstadje McCarthy. U bevindt zich nu vlakbij het grootste Nationale Park ter wereld, Wrangell St. Elias. U kunt ook de verlaten Kennecott goudmijn bezoeken. U verblijft 2 nachten (nacht 9 en 10) in de McCarthy Lodge & Ma Johnson’s Hotel. Het grensstadje McCarty speelde rond 1900 een belangrijke rol in de geschiedenis van Alaska, nadat er koper was ontdekt in de Bonanze Ridge. Deze ontdekking leidde tot de ontwikkeling van de befaamde Kennecott mijnen. In de plaats Kennicott Lees meer ..
0
11 Wrangell St.Elias National Park
Wrangell St.Elias National Park
Wrangell St.Elias National Park
Het Wrangell St. Elias National Park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bevat enkele van de grootste gletsjers en ijsvelden ter wereld. Wrangell-St Elias National Park and Preserve is het grootste nationale park van Amerika. De hoge bergtoppen en massieve gletsjers maken het tot een spectaculair en uniek gebied. Zwarte en grizzlyberen zwerven door het park en kuddes bizons struinen rond nabij Chitina River en Copper River Valley. Ook is de kans groot dat u Dall schapen, berggeiten, elanden, kariboes te zien krijgt. Het Wrangell-St. Elias Lees meer ..
0
11 Kluane National Park
Kluane National Park
Kluane National Park
Het Kluane National Park vormt samen met het Wrangell St. Elias National Park, Glacier Bay National Park en de Tatshenshini-Alsek wildernis het grootste aaneengesloten natuurgebied ter wereld. Er zijn hier talloze outdoor activiteiten en excursies die u kunt ondernemen. Informeer bij Greatlakes-Travel naar de mogelijkheden. Kluane National Park and Reserve ligt in het zuidwestelijke deel van de Yukon, vlakbij Haines Junction. Het park heeft, samen met het Wrangell-St. Elias National Park, enkele van de hoogste bergen én de grootste gletjsers ter wereld. Daarnaast is de diversiteit van plant- en diersoorten enorm, u vindt er onder andere elanden, adelaars, berggeiten, Dall schapen, wolven, zwarte- en grizzlyberen. Deze unieke elementen hebben ertoe geleid dat Kluane National Park door de UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen. Lees meer ..
0
11 Chugach State Park
Chugach State Park
Chugach State Park
U vliegt na twee nachten terug naar Chitina, waarna u vervolgens over de Richardson Highway naar het leuke havenstadje Valdez rijdt. Deze route door de Chugach bergen en door de Lowe riviervallei wordt één van de mooiste routes in Alaska genoemd. Chugach State Park is het op drie na grootste State Park in Amerika en heeft een oppervlak van ongeveer 500 vierkante kilometer. Het gebied leent zich uitstekend voor outdoor activiteiten en er zijn veel prachtige paden om wandelingen te maken. Chugach State Park verrast u met kleurrijke, wilde bloemen, rondzwervende wolven, elanden, zwarte beren en soms zelfs grizzlyberen. U zult zich vergapen aan de fantastisch mooie natuur, de geweldige uitzichten, hoge bergen, dichtbegroeide dennenbossen en woest stromende rivieren. Lees meer ..
0
11 Valdez
Valdez
Valdez
Vlak voor Valdez rijdt u over de 845 meter hoge Thompson Pass en ziet u het plaatsje en de omringende met sneeuw bedekte bergen in al hun glorie liggen. Via de Keystone Canyon komt u aan in Valdez. Van daar uit kunt u tochten maken naar Cordova en rondvaarten in dePrince William Sound. U verblijft hier 2 nachten (nacht 11 en 12). Valdez is één van de mooiste, pittoreske havensteden in Alaska. Gelegen in een 19 kilometer lange fjord, vlakbij Prince William Sound en omgeven door de prachtige Chugach bergketen is Valdez een trekpleister voor honderdduizenden toeristen per jaar. De stad ligt op een schitterende plek aan het water en wordt omringd besneeuwde bergketens. In en rond Valdez kunt u leuke en avontuurlijke tochten en excursies ondernemen, waaronder cruises en kayaktochten. Lees meer ..
195
13 Cordova
Cordova
Cordova
Een bezoek aan het gezellige stadje Cordova brengt u gelijk in een goede stemming. Er worden het hele jaar door verscheidene festivals en evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het ‘Iceworm Festival’ in februari, dat de bedoeling heeft om een winterdip tegen te gaan. Het kleine vissersstadje Cordova is een juweeltje dat aan de monding van de Copper River in Valdez ligt. Het wordt omringd door gletsjers en biedt een enorme diversiteit aan wilde dieren, weelderige bossen en ontelbare waterwegen. Cordova ligt aan de kop van de fjord Orca Inlet in Prince William Sound, waar u geweldige boot- en kayaktochten kunt maken. Ook zijn er verschillende prachtige parken die u vanuit Cordova makkelijk kunt bezoeken, zoals Chugach State Park en Wrangell-St. Elias National Park. Lees meer ..
0
13 Prince William Sound
Prince William Sound
Prince William Sound
Wij kunnen u zeker een cruise- of kayaktocht in de adembenemend mooie Prince William Sound aanraden. U ziet er onder andere deColumbia Glacier en de Meares Glacier. Al peddelend is het zeer waarschijnlijk dat u dieren als zeeleeuwen, otters en walvissen tegenkomt. Ook worden er soms orka’s waargenomen. Prince William Sound is een prachtig zeegebied, gelegen aan de kust op ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Anchorage. Omdat het diepe, koude, water van Prince William Sound zeer voedselrijk is vindt u hier uitzonderlijk veel diersoorten in een geconcentreerd gebied. Enkele voorbeelden van dieren die u hier kunt zien: zeeleeuwen, zeehonden, bruinvissen, orka’s, bultrug walvissen en tientallen vogelsoorten. In Prince William Sound leven twee groepen orka’s, dus u heeft goede kansen om het grootste roofdier ter wereld in actie te zien. Lees meer ..
0
13 Columbia Glacier
Columbia Glacier
Columbia Glacier
Er gaan veel cruises naar de Columbia en Maeres Glacier waar reizigers zich bijna dagelijks verbazen over de immens stille kracht die deze gletsjers uitstralen. De Columbia Glacier is een enorme gletsjer van wel 1100 vierkante kilometer groot. Deze drijvende gletsjer heeft meerdere vertakkingen en is zeer actief. Dat wil zeggen dat van de meer dan 100 meter hoge ijswanden regelmatig grote stukken afbreken die dan met donderend geraas in zee vallen, een spectaculaire aanblik! Enkele van deze brokken drijven soms af naar de Golf van Alaska en blokkeren daar soms de doorgang voor schepen. De Columbia Glacier bevindt zich voornamelijk in de Prince William Sound, ten zuiden van het Chugach gebergte. Lees meer ..
0
13 Whittier
Whittier
Whittier
Vanuit Valdez neemt u de ferry naar Whittier op het Kenai schiereiland. Na een korte rit kunt u op eigen gelegenheid de Exit Glacier, nabij het plaatsje Seward, van zeer dichtbij gaan bekijken. Whittier is gelegen aan de westkant van Prins William Sound en staat bekend als een waar paradijs voor fotografen. Naast het prachtige landschap, bestaande uit gletsjers en watervallen, ziet u er veel wilde dieren en vogels. U kunt leuke activiteiten ondernemen vanuit Whittier, zoals wandelen naar de Portage Pass of de Salmon Run Trail. In de wateren rond Lees meer ..
0
13 Seward
Seward
Seward
In Seward hebben we 2 nachten (nacht 13 en 14) voor u geboekt. U kunt in dit pittoreske stadje vermakelijke activiteiten ondernemen en leuke evenementen bijwonen. Een echte aanrader is een tocht per kayak naar de Aialik Gletsjer. Deze actieve gletsjer is de grootste die in de wateren van Kenai Fjords National Park ligt. Seward is één van de oudste en meest schilderachtige stadjes in Alaska. Het staat bekend als de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. Het is gelegen aan de voet van Mount Marathon langs de prachtige kust van Resurrection Bay. Deze bruisende havenplaats vol leuke winkels, restaurantjes, bars en kunstgaleries ligt aan de rand van enorme wildernisgebieden en is een ideaal startpunt voor veel outdoor activiteiten en excursies. Lees meer ..
90
15 Kenai Fjords National Park
Kenai Fjords National Park
Kenai Fjords National Park
Vanuit Seward kunt u ook excursies ondernemen naar het Kenai Fjords National Park, met een lunch of diner op Fox Island. Vraag Greatlakes-Travel naar de mogelijkheden. Het Kenai Peninsula wordt van het vasteland gescheiden door Cook Inlet en Prince William Sound. Dit schiereiland heeft een lengte van ongeveer 240 kilometer en ligt ten zuiden van Anchorage. Kenai Peninsula is een prachtig gebied met als highlights Kenai Fjords National Park, Katchemak Bay en de westkust langs Cook Inlet, waar u op relatief korte afstand de vulkanen Mount Redoubt en Mount Iliamna ziet liggen. De belangrijkste plaatsen zijn Seward aan de oostkant en Homer aan de westkant. Lees meer ..
0
15 Homer (AK)
Homer (AK)
Homer (AK)
De reis naar Homer is schitterend omdat u aan de overkant van Cook Inlet de actieve vulkanen Mount Redoubt en Mount Liamna ziet liggen. Op verschillende punten langs de Sterling Highway kunt u stoppen bij zogeheten scenic points om foto’s te maken van deze tot de Ring of Fire behorende bergen. U veblijft 2 nachten (nacht 15 en 16) in dit stadje aan Kachemak Bay. Homer is een pittoresk vissersstadje aan de Kachemak Bay en wordt ook wel de ‘heilbot hoofdstad van de wereld’ genoemd. Het plaatsje is schitterend gelegen tussen hoge bergen met eeuwenoude gletsjers en vol wilde dieren. Zelfs de weg ernaar toe is prachtig, want u ziet aan de overkant van Cook Inlet de actieve vulkanen Mount Redoubt en Mount Liamna. Er is meer dan 520 hectare aan parken en u kunt er uitstekend wandelen op vele paden. de Homer Spit, een schiereiland nabij Homer, vindt u tientallen leuke winkeltjes, restaurants en bars. Lees meer ..
288
17 Cook Inlet
Cook Inlet
Cook Inlet
Het gehele gebied van Cook Inlet omvat meerdere Nationale Parken, waaronder Katmai, Kenai Fjords en Lake Clark National Parks. Al deze parken huisvesten een enorme diversiteit aan wilde dieren, zoals elanden, wolven, beluga walvissen, zeeleeuwen en grizzlyberen. Cook Inlet is een baai in de Golf van Alaska en omvat een spectaculair ecosysteem. De inlet wordt aan de oostkant begrensd door Kenai Peninsula. Gesmolten sneeuw van Mount McKinley en het Chugach gebergte stroomt via drie rivieren, de Sustina, Matanuska en de Kenai, de fjord in, waar het een bijzonder voedselrijke bron vormt voor talloze dieren. Er zijn vele soorten te vinden, zoals: zalm, haring, schelpdieren en heilbot. Lees meer ..
0
17 Katmai National Park
Katmai National Park
Katmai National Park
Vanuit Homer kunt u één van de mooiste excursies in Alaska maken. U vliegt per bushplane over Kachemak Bay, Seldovia en langs prachtige vulkanen naar Katmai National Park. In Katmai leven de grootste grizzlyberen ter wereld en u gaat deze onder begeleiding van een zeer ervaren gids gedurende enige uren van zeer dichtbij observeren. Reizigers die Katmai National Park bezoeken krijgen als beloning prachtige vergezichten te zien met enorme vulkanen, sneeuw bedekte bergen, diepe groene baaien, valleien en uitgestrekte stranden. U vindt hier een ongerepte Lees meer ..
0
17 Hallo Bay
Hallo Bay
Hallo Bay
Hallo Bay is een kleine baai in Katmai National Park. Wanneer u kiest voor dit reisarrangement wordt standaard uitgegaan van een dagtour naar Hallo Bay. In overleg met Greatlakes-Travel is het ook mogelijk om een meerdaagse excursie te boeken. Hallo Bay is gelegen in een kleine baai in het prachtige Katmai National Park. Het is een surrealistisch mooie omgeving, waar met sneeuw bedekte bergen en groene velden met “sedge” gras het landschap bepalen. De rijke flora en fauna van het park vormen een ideale leefomgeving voor de meer dan 2.000 grote Lees meer ..
0
17 Turnagain Arm
Turnagain Arm
Turnagain Arm
U keert vervolgens terug naar Anchorage over de mooie wegen van het Kenai schiereiland. Zeer mooi is ook de weg langs Turnagain Arm, een aftakking van Cook Inlet. U kunt hier ook heerlijk wandelen en onderweg genieten van de wonderschone natuur en het diverse dierenleven. Turnagain Arm is een zijtak van de baai Cook Inlet en het pad dat er langs loopt wordt één van de meest mooie routes ter wereld genoemd. Van het begin tot het eind heeft u een prachtig uitzicht op de bergen en de baai. Er is een grote kans dat u Dall schapen tegenkomt en in het Lees meer ..
0
17 Anchorage
Anchorage
Anchorage
Vandaag brengt u nog een rustige dag in Anchorage door. Misschien maakt u nog één van de vele leuke excursies in de omgeving. Aanraders zijn de wandeltocht Tony Knowles Coastal Trail bij Cook Inlet of een bezoek aan het Anchorage Museum of History and Art. U verblijft hier 2 nachten (17 en 18) voordat u na deze fantastische reis naar huis vliegt. Anchorage is de grootste stad van Alaska en betekent oorspronkelijk ‘ankerplaats’. Het is een plek waar de dierenwereld zeer nauw verweven is met het dagelijkse leven. U ziet er dagelijks Amerikaanse adelaars Lees meer ..
340

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.